Озбиљне претње Србима и Српству

Пише: Драган Ћирић

Недавно прочитасмо озбиљне претње муслимана пореклом из Босне а који живе у Америци да ће се потрудити да свим средствима утичу на власти града Либертвила, државе Илиној па чак и Стејт департмана - да се сруши споменик ђенералу Дражи Михаиловићу у Либертвилу. И не само у Либертвилу већ и на свим местима где има споменик.

Озбиљна претња, нема шта, од исељеника државе која обучава и шаље разноразне шехиде и терористе по свету да воде џихад! И сада они траже да се сруши споменик осведоченом слободару који је ризиковао свој и живот својих војника како би спасао више од 500 америчких пилота! И био први и једини који је био највећи непријатељ нацистима и фашистима током Другог св. рата и за то био оризнат у целом свету. НЕЧУВЕНО!

Слушали су ових дана како се у Америци шири талас лудила и захтева за рушењем споменика јер се један број грађана вређа њиховим постојањем. Хоће и траже да се сруши споменик вођи јужњачке конфедерације генералу Лију, у Њујорку хоће да макну споменик Кристи-фору Колумбу који је открио Америку, ови муслимани траже да се отарасе споменика генералу Дражи... Стварно, какво је ово лудило, каква је то зараза и талас који је захватио народ!? Или су то само пиони који раде на микроталасима неких много јаких људи у Америци...можда и ових који активно и отворено раде против председника Трампа...

Ипак, да се вратимо муслиманима из Босне који траже главу и на споменику генералу Дражи. Комунисти су створили лажни мит и о муслиманима у Босни, њи-ховој држави и наводној нацији, а такође су створили и најгори мит и о српском слободару и генералу Дражи.

Епизода са спомеником генералу Михаиловићу још једна је озбиљна опомена на морални данак који Срби непрекидно плаћају за безумно слеђење Чаробног Фрулаша из Кумровца. Може ли се јадним „Босанским Американцима“ стварно замерити ако присвајају етикете и покушавају да исцеде политичку корист из изопачених мерила које су, пре њих, многи Срби одушевљено усвојили и поунутрашњили, каже за наш лист Стефан Каргановић, политички аналитичар.

На основу лажи данас би људи да пишу историју. Само ако нема ко да им се супр-отстави. Ми смо ту! Стојимо и бранићемо га онако како нам то традиција и закони дозвољавају, али притиску муслимана из Босне нећемо подлећи. Они то могу да раде на територији коју су добили Дејтонским неспора-зумом, али не и у слободној Америци!

Окупирано Косово

На другој окупираној српској територији, на Косову и Метохији, Рамуш Харадинај, “гангстер у униформи”, како га је назвала нико други до Карла дел Понте, иако на листи Србије важи за ратног злочинца - изабран је да води владу од Србије непризнатог  Косова. И поред свих знаних и незнаних извора који су га описивали као гангстера у униформи и у политици, ипак су му ови са Запада дали зелено светло за ту позицију. А то само говори о односу тог неког Запада према Србији, и говори много више о њима него о нама. Они су ту да запечате судбину Србије и Срба, ма где живели, а Срби ако се не узму у памет улетеће аждаји у уста.

Неко ће да каже - ајде, нема ту завере. Нема. То је политика данашњег грамзивог света јер су видели да им је на том месту потребно само мало како би преузели све. А како лажу видели смо у прошлом броју на овом месту у нашој „Слободи“.

Расејање - спас од пропасти

Србија упорно следи препоруке Међународног Монетарног Фонда, а грађани преживљавају захваљујући великодушности наших грађана из расејања. Држава тако обезбеђује социјални мир грађана који су због лоше привредне ситуације доведени на руб пропасти.

Дознаке дијаспоре у свакој години, почев од 2008, биле су веће него стране директне инвестиције. У неким годинама чак и дупло веће.

Највише пара у матицу стиже из Аустрије, Немачке, Швајцарске, САД и Француске. Процене су да директно или индиректно помоћ рођака из дијаспоре добија око 800.000 грађана. Тај новац троше на плаћање комуналија, храну, градњу кућа и куповину станова.

У првих шест месеци ове године наши људи из иностранства даривали су родбини 1,4 милијарде евра, док су улагачи инвестирали 990 милиона, чиме је настављен прошлогодишњи тренд. То су званични подаци, а незванично остављамо на машту читаоцима да претпоставе.

....

Комплетан текст у штампаној Слободи

Штампа