sloboda-baner

Слобода 2162

Француска, опет си се обрукала

Пише: Никола Марић

Никола Марић

Од сваке земље се очекује да гледа своје интересе, а ми не би требало да им то замерамо. Позната пословица каже да је Бог најпре себи створио браду. 

Штета што се наш српски народ најчешће не држи тога и не заступа своје интересе. Да поменемо неке случајеве из не тако давног Другог светског рата. Немачки нацистички диктатор је тражио од југословенске владе Краљевине Југославије да остане неутрална ако жели да је поштеди, да је не прегази својом војном армадом. Уместо тога, једног 27. марта биле су масовне демонстрације у Београду(додуше изазване од стране прокомунистичких агитатора!) са узвицима: ’Боље гроб него роб!’

Свима нам је познато како се све то завршило што се Срба тиче. Ми смо поносан народ, поносно смо изгубили читаву војску у Боју на Косову (1389), једну трећину становништва у Првом светском рату, и тд. Ако наставимо са тим поносом и поштењем ускоро ће да нас нестане са ове кугле земаљске.

Али да се вратимо своме старом савезнику Француској. Сећам се како сам умео да прошетам поред споменика који је Србија подигла Француској после Првог светског рата. Тај споменик још увек стоји на београдском Калемегдану. Још увек се сећам речи исписаних на том споменику.

„Волимо Француску као што је она нас волела“.

А онда , не тако давно,, као чланица НАТО војног пакта, наш драги пријатељ Француска бомбардоваше Србију 78 дана узастопно. Зашто?  Шта смо им учинили? Ми нисмо очистили шиптаре из наше српске колевке Косова. Они су очистили нас и уништили стотине наших цркава, манастира и гробова наших прадедова.

Албанац по имену Харадинај задржан је у Француској и требало да се испоручи Србији да му се суди за почињене злочине против Срба у време распадања бивше Југославије. А када је дошао дан за изручење наш велики пријатељ Француска усраде мотку. Пусти криминалца да иде кући где му приредише херојски дочек. Српске жртве се не рачунају много у данашње време.

Недавно сам имао (не)задовољство да гледам Српску телевизију која је интервјуисала човека који је учествовао у изручењу почившег српског Председника Слободана Милошевића  Хашком трибуналу. Чак су употребили и српски хеликоптер да би предали Милошевића том кенгурском суду који служи само зато да кажњава Србе, макар бранили своја огњишта. Хрвати одлазе кући да буду политичари и јунаци, Албанци постају председници влада у својој држави, а Срби чаме у холандским затворима, или умиру пре изрицања казне овог понекада комичног суда.

Зашто је Француска пустила овог албанског злочинца? Знали су добро ко је и шта је починио. Да ли се ова некада поносна и праведна земља уплашила оних силних муслимана у својој држави?  Имају их толико у Француској да се и сами полицајци устручавају да уђу у делове градова са предоминантним бројем муслиманског становништва.

А шта може Француска да очекује од Срба и српских државника? Неку врсту милог за драго? Само сањарите, Србијо и Срби, тај филм нећете скоро да гледате.

...

Комплетан текст у Слободи

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.