• Home
  • Небојша Живковић

Небојша Живковић

nebojsa-zivkovicНебојша Живковић је рођен у Београду, у раној младости показао је лидерске и организационе способности. Студирао је финансије и рачуноводство, радио је као књиговођа у Београду.

У Америку долази са 23 године као студент прво у државу Њу Јорк а после тога се сели у Чикаго. Доласком у Чикаго започиње своју каријеру у логистици и рад на хуманитарном и националном пољу пре свега почиње са радом као Фрејт Брокер у компанији Никсон лимитед а истовемено усавршава своје образовање на Солех Колеџу од 2006 до 2010 године. Убрзо постаје један од главних брокера у компанији.

Брзо у Чикагу увиђа не довољну организованост у српској заједници и укључује се у рад Српске Народне Одбране у Америци са жељом да помогне и више научи о историји саме организације. Истовремено покреће више интернет презенација везаних за Србе у Чикагу како би помогао новопридошлим Србима.

У Фебруару 2008 у сарадњи са омладином Чикага организује протесте Срба у центру Чикага под називом Косово је срце Србије.

Марта 2009 године покреће свој приватни бизнис и региструје своју корпорацију у Чикагу са примарном идејом маркетинга и израде интернет презентација.

Јула 2009 постаје партнер ресторана српске хране у Чикагу, после годину дана продаје свој удео компаније. У Истом периоду постаје најмлађи потпредседник централног одбора Српске Народне Одбране у Америци. Један је од покретача више хуманитарних и културних активности у српској заједници у Америци. Организатор је изложбе слика деце са Косова и Метохије у  Чикагу као и више акција сакупљања хуманититарне помоћи. Априла 2009 покреће хуманитарну акцију Нема Предаје са идејом помоћи Србима на Ким и отварању нове народне кухиње. У Сарадњи са хуманитарном организацијом Мајка девет Југовића из Грачанице 11. Октобра исте године освештана је и почиње са радом народна кухиња у месту Кормињане. Епархија Рашко-Призренска додељује Архијерејску Захвалницу и благослов за помоћ која је стигла из Чикага.

Вишегодишњи хуманитарни рад каналише у оснивање и регистровање Хуманитарне организације Срби за Србе 2010. године у Чикагу као и добијање непрофитабилног статуса.

2011 године пререгиструје своју корпорацију у логистичку и транспортну компанију и постаје власник више комбија за транспорт робе. Исте године објављује брошуру под назовом „Како постати фрејт брокер?“ и покреће интернет сајт за продају ЦД-а са стручним материјалом. Крајем године усавршава брошуру за тренинг нових запослених у транспортној индустрији коју успешно користи у будућем раду. Као власних једног од Српских интернет сајтова контактиран од Америчких продуцента информативног филма о 130. година дипломатских односа Србије и САД како би помогао при реализацији пројекта.

http://www6.b92.net/video/videos.php?nav_category=916&yyyy=2011&mm=12&dd=13&nav_id=565369

2012 године постаје логистички менаџер у старт-уп камионској команији која креће са радом и за кратко време успева да помогне раст компаније. Од  2014 године директно надгледа и обучава преко 150 запослених у тој години поред обуке и тренинга запослених директно је донео компанији преко $8,000,000,00 од продаје услуга муштеријама у САД.

2015  на конгресу Српске Народне Одбране у Америци постаје председник организације после шест година проведених на функцији потпредседника.

http://www.heroesofserbia.com/2015/07/congratulations-to-mr-nebojsa-zivkovic.html

 

Галерија

View the embedded image gallery online at:
http://www.snd-us.com/en/nebojsa-zivkovic.html#sigProIdc550765076

У медијима

 

Print Email

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe