Резолуција 45. Конгреса СНО за западне државе Америке

Делегати 45-тог Конгреса за западне државе Америке, одржаног 24. сепетембра 2005 год. у Лос Анђелесу, Калифорнија, у дому цркве Светог Саве у Сан Габријелу  доносе следећу резолуцију:

Држимо се верни принципа СНО и подржавамо рад нашег председника Централног одбора СНО г. Славка Пановића.  У потпуности усвајамо резолуцију СНО са 64-тог Видовданског конгреса одржаног у Чикагу.  Подржавамо акцију пописа Срба у САД, који обавља СНО и позивамо све да помогну у томе подухвату.

Остајемо доследни бесмртним идеалима утемељиним духовношћу Св. Саве, жртвама косовских див јунака и неумрлог Чича Драже.  Обавезујемо се да у свом даљем раду допринесемо заштити основних интереса српског народа у целини а специјално српске заједнице у Америци.

Предлажемо да на идућем Видовданском конгресу СНО за Америку донесе одлуку и додели новчану награду лицу или лицима који пронађу посмртне остатке ген. Драже Михаиловића.  Такође да се обнови акција у сарадњи са Удружењем америчких пилота спасених од јединица ген. Драже Михаиловића и испоставом Америчке Легије “Генерал Дража Михаиловић” да му се подигне споменик у Вашингтону.

Обавезујемо се да бранимо наше српско име од каљања наших непријатеља.

Хоћемо да ојачамо и уздигнемо српски дух, трдиције и наше идеале међу млађим генерацијама, како у Америци, тако и у Србији.

Позивамо све родољубе да се активно укључе у рад српских патриотских организација и помогну и подрже циљ јединства и слоге.

Позивамо све српске организације у дијаспори и отаxбини да сложно и заједнички раде на обнови економије и доношењу пуноправности у земљи и стабилазији демократског система.

Апелујемо на владу Србије да најхитније сазове уставостворну скупштину и донесе Устав, који чак и после пет година још није донесен.

Захтевамо да нико не сме да потписује икакав документ о отуђивању Косова и Метохије.

Поздрављамо Његову Светост Патријарха г. Павла и све часне архијереје и свештенике.

Апелујемо на Српску православну цркву да се до максимума заложи у одбрани обезглављеног српског народа у окупираним српским територијама бивше Југославије.

Поздрављамо целокпни напаћени родољубив српски народ.

Апелујемо на свесрпски народ у земљи да се уздигне изнад покрајинских интереса и да јединственим духом не дозволи расцепљење српске земље.

Поздрављамо председника САД г. Џорџа Буша и његов одлучан став у борби против светског тероризма.

Осуђујемо мучке нападе терориста, првенствено Ал Каиде како на тлу Америке, тако и на другим континентима, а поготово на српском Косову.

САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА!

Одбор за резолуције:

Милица Миладиновић
Др. Предраг Пецић
Симеун Миљић
Драган Ђурковић
Миодраг Поњавић
Милорад Голубовић
Daniel Christy

Лос Анђелес, Калифорнија
24. септембар 2005

Штампа