Предавање Бранимира Нешића из издавачке куће Catena Mundi

catena mundi predavanje

У дому Српске Народне Одбране у Чикагу, 29 септембра 2017. одржано је предавање господина Бранимира Нешића, оснивача и директора врло познате националне издавачке куће Catena Mundi. Дом СНО је био мали да прими све заинтересоване, а тема предавања била је: Срби на раскрсници путева и цивилизација.

Вече је започето говором председника СНО Небојше Живковића који је поздравио присутне и представио госта из Србије. Бранимир Нешић директор издавачке куће Catena Mundi у свом предавању осврнуо се на више периода српске историје. Предавање је употпуњено представљањем књига ове издавачке куће а на самом крају остављено је времена и за питања предавачу.

СНО је као добар домаћин послужила присутне бесплатном храном и освежењима и поклонила свим присутнима један број листа Слобода. За узврат и као знак пријатељства библиотека Српске народне одбране дарована је књигама овог реномираног издавача.

Catena mundi већ пету годину објављује књиге од изузетног националног значаја. Пре две године на Сајму књига у Београду убројани су у пет најзначајнијих издавачких кућа у Србији. Преко 80 књига које су до сада објавили поткрепљују став да један народ, ако жели да у садашњости чини сигурне кораке ка бољој будућности, мора да буде свестан свог идентитета и наслеђа, да добро познаје своју културу и прошлост. Трагање за духовним, културним и друштвеним везама је темељ уређивачке политике Издавачке куће Catena mundi. Magnum crimen Виктора Новака (објавили су прво целовито издање на ћирилици), затим друго издање прва два тома енциклопедије српског народа Catena mundi, али и трећи том који су приредили 2016. године са темом О српском националном идентитету, култна књига проф. др Мила Ломпара Дух самопорицања, затим проф. др Срђе Трифковића Усташе – балканско срце таме, те књига Антонија Ђурића Црвена куга, и најновија Књига о Дражи, која говори о животу и делу првог устаника против нацизма у окупираној Европи, представљају незаобилазно штиво у проучавању српске историје и културе.

Catena mundi је до сада окупила велики број сарадника, писаца и чланова уређивачког савета: академике Василија Крестића и Косту Чавошког, проф. др Душана Т. Батаковића, проф. др Мила Ломпара, проф. др Срђу Трифковића, проф. др Милоша Ковића, проф. др Слободана Антонића, проф. др Дејана Мировића, др Душана Пророковића, Слободана Рељића, економисте Небојшу Катића и Јована Душанића…

Галерија

View the embedded image gallery online at:
http://www.snd-us.com/aktivnosti/vesti/1924-predavan-e-branimira-nesica-iz-katena-mundi.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProId5946eda58c

Штампа