Поздравно слово председника СНО Небојше Живковића на Видовданској прослави

vidovdan 08

Часни оци, ваша Екселенцијо, уважени гости, предстваници српских организација, драга браћо и сестре,

Приближа се Видовдан, велики српски празник када се сећамо Косовских јунака чија нам је жртва обележила пут као нацији.

Видовдан је у среду 28. јуна ове године, а обележавамо га на данашњи дан, неколико дана раније у суботу 24. јуна Данас обележавамо више догађаја: поред Видовдана, ми обележавамо и годишњицу наше организације која ове године пославња 103 године од када је славни научник др. Михајло Пупин основао Српску народну одбрану давне 1914 године у Њујорку. Ова године је уједно и 65. година од када излази наш лист „Слобода“, лист који је двојезичан и преко којег се трудимо да негујемо наш језик и културу толико далеко од своје отаџбине.

Током протекле године СНО је наставила своје активности, неговали смо своју традицију, културу и језик, помагали смо школе, цркве, обновили смо и повећали број књига у својој библиотеци и иштампали смо књигу историјско-националног карактера.

Кроз све ове активности никад нисмо заборавили наше великане као ни свој народ. Српска Народна Одбрана у Америци никад неће заборавити Србе на Косову и Метохији као ни Србе у Републици Српској.

Сви ми смо волонтери који радимо у складу са својим могућностима и слободним временом. Позивамо и апелујемо на све Србе који желе и могу да помогну рад наше организације као и рад свих других српских организација. Јака и сложна Српска Заједница у Америци је неопходна како би се спречила асимилација и како би ваша и наша деца знала свој језик и порекло.

Небојша Живковић                                                 
председник                                                                                                                
 
Срби на Окуп!

Штампа