Одржана седница Централног одбора СНО

У недељу 2. априла 2017.г одржана је седница Централног одбора СНО у просторијама главног седишта организације у Чикагу.

Седница је отворена молитвом и председавао је председник СНО Небојша Живковић уз помоћ Генералног секретара Петка Петровића. Због удаљености многи чланови ЦО не могу да присуствују седницама, али преко нашег листа и преко коресподенције са секретаром сазнају о главним одлукама.

Председник СНО Небојша Живковић дао је извештај за протекли период у коме су поменути сви догађаји које је организовала СНО и где су представници наше организације учествовали од конгреса до ове седнице. После извештаја председника рачуновођа Мића Антонијевић је поднео финансијски извештај. Пета тачка дневног реда били су извештаји месних одбора. Састанку су присуствовали представници месних одбора Северни Чикаго, Либертивил, Белвуд, Источни Чикаго (Индијана).

Дискутовано је на тему Ђурђевданског уранка и локације. Остављено је да се провере две локације.

Договорено је да се ове године Конгрес СНО као и Видовданска прослава организују истог дана у суботу 24. јуна 2017.

Лист „Слобода“ је већ дужи низ година у сталном опадању броја претплатника а и приличан број их доста заостаје са плаћањем. Такође, старији чланови и претплатници који су били окосница читања више или нису са нама или не могу да читају, а не повећава се број нових чланова и претплатника. Разговарано је на тему да се смањи број издања у месецу. Слобода ове године прославља 65 година од првог издања и планирано је да се то примерено обележи крајем године.

Под тачком разно дискутовано је о акцији која је покренута за помоћ Школи у Севојну. Део новца је сакупљен и апеловано је да се прикупе нова средства како би се акција привела крају.

Такође Председник Небојша Живковић је прочитао апел који смо добили од историчара Радована Калабића за сарадњу и помоћ у издавању једног тиража књиге др Марка С. Марковића. Једногласно је усвојено да се са рачуна СНО уплате потребна средства за штампу једног тиража.

Седницу је прота Стојиљко Кајевић завршио молитвом и поздравом управи.

Штампа