Резолуција 75. Конгреса Српске народне одбране у Чикагу

kongres-2016-10

Делегати Конгреса Српске народне одбране, свесни још увек тешког положаја Срба у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Хрватској и Македонији, доносе следећу

РЕЗОЛУЦИЈУ:

Поздрављамо Владу Републике Србије уз  поруку да не заборави и не запостави српске националне интересе, Српску православну цркву и славну српску историју у свему што буде чинила за Србију.

Поздрављамо Његову Светост, патријарха Српске православне цркве, господина Иринеја уз поруку да учини све што је у Његовој моћи да се очува јединство Српске православне цркве онако како нас је Свети Сава учио.

Поздрављамо Србе у Републици Српској, Црној Гори, Македонији, Хрватској, а нарочито оне у покрајини Косову и Метохији и поручујемо им да их Срби у расејању никада нису заборавили.

Апелујемо на Србе широм света да негују српски језик и српску ћирилицу, јер су ова два појма нераздвојни.

Поздрављамо исправљање велике историјске неправде према бесмртном Чичи, Генералу Дражи Михаиловићу и инсистирамо да се учини више да се пронађе гроб Првог герилца Европе.

Поздрављамо Централни одбор СНО у Чикагу на челу са председником Небојшом Живковићем, који је под тешким околностима после смрти Славка Пановића, водио Српску народну одбрану.

Поздрављамо остале српске националне организације у расејању и позивамо их да се прикључе нашој борби и да никада не забораве шта је СНО у заједници са Српском православном црквом и Српском братском помоћи учинила за њихове очеве и дедове у оним тешким данима по изласку из нацистичких заробљеничких логора.

О Видовдану 2016 године

Одбор за резолуцију и поздраве СНО: Градимир Марковић, Никола Марић, Добрана Комненић

Галерија

View the embedded image gallery online at:
http://www.snd-us.com/aktivnosti/vesti/1704-rezolucija-75-kongresa-sno-u-cikagu.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProIdbab6714d22

Штампа