Одржан 69-ти конгрес Српске Народне Одбране у Америци


Конгреси Српске народне одбране у Чикагу увек су очекивани са узбуђењем. Ту се делегати Конгреса слободно изјашњавају и договарају, некада тише, а некада гласније, али увек отворено.

И овај, 69-ти по реду, не само да није изостао од других по садржају већ је био један од најбољих конгреса по дисциплини, парламентарности и слози делегата. Просторије Одбране на Елстон Авенији послужиле су да се још једном потврди позитиван и пожртвован рад њених чланова и руководства.

За председника Централног одбора поново је једногласно изабран брат Славко Пановић, упоран и вредан национални радник. Њему и Српској народној одбрани желимо нове успехе у раду.

Ваља истаћи да је Раде Вујовић из Кливленда врло успешно председавао Конгресу и много допринео да се рад Конгреса обави у најбољем реду и братској атмосфери. Било је ту и млађих делегата, а једна од њих, млада Жељка Крсмановић, изабрана је за новог генералног секретара С.Н.О. и заменила нашег дугогодишњег и честитог секретара, преминулог Бору M. Рајића који је добар део свога живота жртвовао идеалима Српства. Нека му Бог подари Рајско Насеље које је својим радом заслужио.

Сутрадан после Конгреса одржан је свечана Видовданска прослава, банкет делегата и гостију у сали Нове Грачанице, а главни говорник на банкету био је Њ.П. владика Лонгин, дугогодишњи пријатељ и помагач Српске народне одбране.

Специјални гост била је представник Конгреса Melisa Bean (Милица Лубурић) којој је у знак захвалности уручена специјална плакета Српске Народне Одбране.

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.