Вечери Слободе - филм о оснивачу СНО Михајлу Пупину

Написано .

Ђорђе Селак и Невенка Дедић примају повељу од председника СНО Славка ПановићаПише: Небојша Живковић

У петак 5. децембра 2014. са почетком у 19. часова у Дому Српске Народне Одбране у Чикагу, организовано је још једно вече листа Слобода. Приказан је краћи филм о оснивачу Српске Народне одбране, прослављеном професору и великом српском патриоти и добротвору, Михајлу Пупину под називом: „Од пашњака до научењака“

Славко Пановић уручује повељуФилм је објаснио део живота Пупина и осврнуо се на његово родно место Идвор у коме се и налази музеј посвећен славном професору Колумбија универзитета у Њујорку. Гледајући овај филм, дочаран је само делић величине Михајла Пупина и његових проналазака као и део његовог ангажовања у националним организацијама. Музеј који се налази у Идвору био је доста оронуо, па је заслугом великог добротвора из Чикага Младена Селака обновљен и данас је један од најлепших објеката у Идвору. 

За ово велико дело, Српска Народна Одбрана у Америци одлучила је да додели признање ПОВЕЉУ Младену Селаку у знак признања и захвалности за његово доброчинство. Повељу је уручио председник СНО брат Славко Пановић, деци покојног Младена Селака, сину Ђорђу и ћерки Невенки Дедић, који су те вечери били наши драги гост.

Пре почетка филма сервирана је посна вечера од стране председника Месног Одбора СНО за Северни Чикаго брата Градимира Марковића а храну је благосиљао Прота Др. Стојиљко Кајевић. За пројекцију филма владало је велико интересовање, тако да је и сала СНО уједно била пуна и све је протекло у лепом расположењу.

Настојаћемо и убудуће да организујемо слична поучна и занимљива дешавања у дому СНО.

 

 

Постер за Вечери Слободе

Вечери Слободе 31. 10. 2014.

Штампа