Резолуција 71. Конгреса СНО

Резолуција 71. Конгреса Српске народне одбране у Америци одржаног 24. јуна 2012. у сали Српске народне одбране у Чикагу, Илиноис

Делегати Конгреса С.Н.О, окупљени у Чикагу, Илиноис, свесни још увек тешког положаја Срба у Србији, Републици Српској, Црној Гори и Хрватској, доносе следећу 

Р Е З О Л У Ц И Ј У:

Поздрављамо новоизабраног председника Србије, господина Томислава Николића, у нади да неће бити копија бившег председника и да ће српске интересе увек држати на првом месту својих планова и поступака, без обзира на своје личне интересе и аспирације.

Позивамо српског патријарха Иринеја и Српску православну цркву да учине све што је у њиховој моћи да се очува јединство Срба у свим српским земљама и расејању и да буду видљиви на Српском Косову и Метохији да и ти заробљени Срби виде да нису напуштени и жртвовани у име политичке експедитивности.

Апелујемо да се сви судски спорови, како у нашој цркви на америчком континенту, тако и нашим српким организацијама што пре разреше, јер нам је потребан мир, братска слога и компромис више него икада.

Поздрављамо Србе Српске Крајине који још увек очекује решење своје судбине од стране тзв. Међународне заједнице.

Поздрављамо Србе у Црној Гори којима поручујемо да никада не забораве свој српски идентитет, свога Светог Саву и своје Српско православље.

Поздрављамо храброст  и мудрост Републике Српске у њиховој тешкој борби за очување српског идентитета и свог Светог православља.

И даље захтевамо од српских власти да пронађу гроб првог европског герилца у борби против Хитлера, бесмртног чиче, ђенерала Драгољуба-Драже Михаиловића, уместо непрестаног сервирања бајки о Титу, гробару српског народа, у својим телевизијским програмима намењеним српској дијаспори.

Поздрављамо Централни одбор С.Н.О. у Чикагу на челу са дугогодишњим председником Славком Пановићем, под чијим вођством ова стара и поносна српска патриотска организација никада није силазила са пута Српства и неговања српских вредности.

Позивамо остале српске организације у дијаспори  да се прикључе нашој борби и да никада не забораве шта је С.Н.О., у заједници са Српском православном црквом, учинила за њихове очеве и дедове у оним тешким послератним данима после изласка из нацистичких заробљеничких логора.

О Видовдану, 2012. године

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2018 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.