Резолуција 76. Конгреса Српске народне одбране у Чикагу

snd grb

Делегати Конгреса Српске народне одбране, свесни још увек тешког положаја Срба у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Хрватској и Македонији, доносе следећу 

РЕЗОЛУЦИЈУ:

Влади Републике Србије поручијемо да не заборави и не запостави српске националне интересе, Српску православну цркву и славну српску историју у свему што буде чинила за Србију.

Поздрављамо Његову Светост патријарха Српске православне цркве господина Иринеја уз поруку да учини све што је у Његовој моћи да се очува јединство Српске православне цркве онако како нас је Свети Сава учио.

Поздрављамо Србе у Републици Српској, Црној Гори, Македонији, Хрватској, а нарочито оне у покрајини Косову и Метохији и поручујемо им да их Срби у расејању никада нису заборавили.

Апелујемо на Србе широм света да негују српски језик и српску ћирилицу, јер су ова два појма нераздвојни.

Поздрављамо исправљање велике историјске неправде према Николи Калабићу и инсистирамо да се учини више да се пронађе гроб Првог герилца Европе Генерала Драже Михаиловића.

Апелујемо на све Србе у Северној Америци, да се учлане и укључе у рад Српске Народне Одбране у Америци, како би подржали очување српске традиције и културе.

Поздрављамо Централни одбор СНО у Чикагу на челу са председником Небојшом Живковићем, који је под тешким околностима после смрти Славка Пановића, водио Српску народну одбрану. 

Поздрављамо остале српске националне организације у расејању и позивамо их да се прикључе нашој борби и да никада не забораве шта је СНО у заједници са Српском православном црквом, Српским народним савезом и Српском братском помоћи учинила за њихове очеве и дедове у оним тешким данима по изласку из нацистичких заробљеничких логора.

 О Видовдану 2017. године

 Чланови Одбора: Петко Петровић, Стефан Златановић, Душан Стојковић

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2024 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.