$100.000 награда

Српска Народна Одбрана и Дража Михаиловић

Зашто је Српска Народна Одбрана у Америци тражила да се открије гробно место Драже Михаиловића?

Много је причано, много писано, много забележено, али - ништа није урађено. Додуше, питање је и колико је могло да се уради. Тако би могло да се сажме 63 године које су протекле од  смрти ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића, у српском народу названог «Чича Дража», а иначе министра војске, морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије који је са својом војском покушао да спаси част отаџбине, своје заклетве и српског народа у време Другог светског рата.

Апел и награда коју је Српска народна одбрана у Америци понудила јавности односи се на то вишедеценијско ћутање и олако прелажење преко једне од истина које су отпочеле такође вишедеценијско уништавање српства на свакој географској ширини и дужини, у било ком облику и тежини. Односи се такође и на то да смо загазили у 21. век а да нисмо још средили своју историју у којој би свако добио своје место како му припада.

Односи се и на то да су стотине хиљада Срба и Српкиња ушли у Други светски рат под вођством ђенерала Михаиловића да би бранили отаџбину, Крст часни и слободу златну, а да им је тада, онима који су остали с главом на раменима пошто су многи по кратком поступку стрељани, одузето свако право и имовина, одузето достојанство и част због тако часне намере.

Односи се и на то да је деценијама Србин био непримерена карактерна особина човека, односи се на шест деценија крвавог комунистичког пира над једним народом - а да нико за то све није никада и ником одговарао пред судом.

Сада, овог марта 2009. године, време је да крајњи пут упитамо НАШУ државу Србију – то смо до сада неколико пута чинили преко министарстава и министара али безуспешно - да ли и ви сакривате гробно место ђенерала Драгољуба Михаиловића? Ми више другог избора немамо, наша деца овде и ваша деца тамо у отаџбини морају да почну да уче историју онаква каква је она заиста и била. Зато и вас питамо – знате ли где је гробно место Ђенерала Михаиловића? Питамо председника, премијера, министре, скупштинске посланике, питамо војску и полицију. Ако је много то што питамо, реците. Ако вама, као држави, та тема јесте недоступна, реците нама има ли где у свету архива која сакрива те податке. Заветујемо вас да свом народу откријете ту тајну и да идемо даље...

Ако то све није довољно, понудили смо и награду за онога ко укаже и обезбеди доказ места покоја ђенераловог. Наши стручњаци у Америци поседују ДНК покојног Ђенерала, па ће тај део посла бити олакшан.

Србијо, време је да сазнаш не само истину о гробу Ђенерала Михаиловића већ и истину о шест деценија у којима је уништавано српство, православље и част српског имена!

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2018 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.