$100.000 награда

СНО о отварању досијеа

Истину на народно видело

Српска народна одбрана у Америци даје пуну подршку предлогу да се по хитном поступку у Народној Скупштини Србије усвоји Закон о отварању тајних досијеа. Тиме би се спречила даља манипулација историјским чињеницама, а самим тим пружио допринос рехабилитацији жртава комунистичког режима.

Доношење овог закона требало би да допринесе откривању истине о мрачним догађајима из новије српске прошлости и о њиховим актерима. Тиме бисмо умањили опасност да нам се у будућности таква мучна искуства понове. Држимо да је ово важно национално и државотворно питање и да је неопходно његово што скорије решавање. По овом питању не сме бити власти и опозиције, јер је реч о националном интересу изнад партија и идеологија.

Надајући се скором сазнавању истине о гробу ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића, уздамо се у српске посланике и носиоце власти у Србији да ће се по хитном поступку Закон о отварању тајних досијеа наћи на скупштинском дневном реду и да ће бити усвојен. Само тако ће Србија да се искрено суочи са својом прошлошћу и крене напред у бољу будућност, неоптерећена комунистичком идеологијом и бољшевичким наслеђем.

У име Српске народне одбране у Америци,

Славко Пановић,

председник

У Чикагу, 6. септембра 2010.г

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2018 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.